Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


söndag 30 januari 2011

God Pastarätt



Vilken skön dag det varit idag, -1 och soligt, underbart!! Hoppas du haft möjlighet att vara ute.
En kollega till mig hade så god mat med sig till jobbet en dag och som jag fick receptet på. Tror att hon från början fann receptet i "Husmorsorna".








Strimla 4-5oo gr Lövbiff och stek den i en panna. Lägg sedan Lövbiffen åt sidan.

Koka Pasta ( jag använde Pasta Penne).

Fräs först finhackad gul Lök, 2 finhackade Vitlöksklyftor samt 300 gr Champinjoner (jag använde Zucchini istället) i mindre bitar.
Häll därefter på 1,5 msk Grand Marnier, 5 dl Grädde & 5 msk Tomatpure och låt puttra i 5 minuter.

Lägg sedan i köttet och låt koka ytterligare 5 minuter.

Tillsätt 2 stora nävar finriven Parmesan & 1 näve hackad Persilja.
Salta
och Peppra.

Häll i lagom med pasta i såsen och rör om.


Färdig att servera, kanske med lite extra parmesan och flingsalt på toppen!












Det smakade riktigt gott!!!

Ha det bäst!!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar