Desserten till Nyårsmiddagen föll på min lott att fixa ;).
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna.
Koka upp grädde, mjölk, socker, vaniljstänger och fröna.
Sila bort vaniljstängerna.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddkoket.
Låt svalna något.
Häll upp i glas eller skål och låt stelna i ca 4 timmar.
Till ca 12 portioner:
7 dl Grädde
3 dl Mjölk
2 Vaniljstänger
2 dl Socker
4 st Gelatinblad
Till garnering:
200 gr Hallon
1,5 dl Socker
100 gr Choklad
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna.
Koka upp grädde, mjölk, socker, vaniljstänger och fröna.
Sila bort vaniljstängerna.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddkoket.
Låt svalna något.
Häll upp i glas eller skål och låt stelna i ca 4 timmar.
Några av dem garnerades med hallon och blåbär och provsmakades dagen innan. Supergott!
Nyårspannacottan toppades med hallon och choklad.
200 gr Hallon rörs ihop med 1,5 dl Socker. Koka upp och låt puttra i 10-15 minuter. Sila bort fröna och kvar blir en god, slät hallonsås.
Smält 100 gr Choklad. Forma en sprits av bakplåtspapper och fyll den med den smälta chokladen. Spritsa figurer på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
Häll Hallonsåsen över pannacottan, lägg ev några hela Hallon på samt en Chokladfigur!
Jättegott!
Nyårspannacottan toppades med hallon och choklad.
200 gr Hallon rörs ihop med 1,5 dl Socker. Koka upp och låt puttra i 10-15 minuter. Sila bort fröna och kvar blir en god, slät hallonsås.
Smält 100 gr Choklad. Forma en sprits av bakplåtspapper och fyll den med den smälta chokladen. Spritsa figurer på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
Häll Hallonsåsen över pannacottan, lägg ev några hela Hallon på samt en Chokladfigur!
Jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar