Dubbelmarinerat var det här, å så gott det blev! Fläskfilen marineras i 2 omgångar och äts sedan kall. Perfekt att ha på Buffebordet!
Till ca 500 gr Fläskfile - (på bilden dubbel sats)
Marinad 1:
2 msk Soja
1 msk Hoisinsås
½ tsk Salt
2 msk Olja
1 tsk Socker
Marinad 2:
½ dl Vitvinsvinäger
½ dl Vatten
2 dl Olja
2 dl Olja
1 tsk Salt
½ tsk väl stött Svartpeppar
1 pressad Vitlöksklyfta
½ dl finhackad Persilja
2 msk avrunnen Kapris
Blanda ihop ingredienserna till Marinad 1. Lägg fläskfilen i en påse och slå över marinaden. Ställ i kylen och låt marinera i 3 timmar. Vänd då och då. (Jag lät den ligga över natten i kylskåpet.)
Sätt ugnen på 125 grader. Tag köttet ur marinaden och lägg det i en form eller på ett galler i en långpanna. Stick i en termometer och stek köttet i ugnen tills den visar 75 grader. Vänd gärna filén en gång under tiden.
Spara spadet som blivit av köttet under stekningen i ugnen till att göra en sås.
Låt filén kallna.
Blanda ihop Marinad 2.
Skär filén i ½ cm stora skivor. Lägg skivorna i en skål eller form och slå över marinad 2. Ställ den kallt och låt marinera i 4 timmar. Ös marinaden över köttet några gånger under tiden.
SÅS: Häll spadet från stekningen i ugnen i en kastrull. Tillsätt VispGrädde samt lite Salt & Svartpeppar. Red eventuellt. Låt koka upp & smaka av!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar