Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


söndag 9 oktober 2011

"ÄppleSnacks"






Ja nu känns det verkligen som höst. Det var bara 2 grader i morse när vi gick upp. Tror det hade varit frost under natten. Alla fallna äpplen samsas nu med en massa löv i olika färger på marken.




Här är ett sätt att ta vara på sin äpplen. Att torka äpplena för att äta som snacks då man är sugen på något sött eller att lägga på muslin. Lite seg å söta blir de!! Perfekt att småäta på då du står och lagar mat elle att ge till barnen istället för godis.





Skala och skiva dina äpplen i ca 2-3 mm tjock skivor. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Ställ in i ugnen och låt temperaturen stiga till 50 grader, då stänger du av ugnen. Öppna luckan och sätt tex en smörkkniv i öppningen så att ugnsluckan står på glänt. Låt plåten stå i ugnen i ca 4-5 dagar. Höj ugnen upp till 50 grader någon gång om dagen och låt sedan luckan stå på glänt resten av tiden.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar