Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


måndag 2 januari 2012

Bountykulor

Hittade dessa goda Bountykulor på Victorias matplatsen på bloggfamiljen. Jättegoda!!
Mina blev iofs inte så runda och fina men goda var de ändå :)




Till ca 50 bollar:
50 g smör

1/2 dl sirap

1/2 dl florsocker

2 dl vispgrädde

1 krm salt

200 gr (1fp) kokosflingor

200 g ljus blockchoklad


Blanda smör, sirap, florsocker, vispgrädde och salt i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Rör i kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en bricka/plåt. Ställ i frysen ca 30 min.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvara dem kallt.












2 kommentarer:

  1. Gjorde oxå dem! Supergoda!

    SvaraRadera
  2. Ja det är de verkligen! Kul att du är här och kommenterar, uppskattat!! :)

    SvaraRadera