50 gr jäst
50 cl porter, rumsvarm
1 dl mörk sirap
1 paket vörtmix (90 gr)
50 gr smör
½ msk salt
1½ tsk malen pomerans
1 tsk malen ingefära
1 krm malen nejlika
10 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
ca 1 dl russin
Smält smöret tillsammans med salt, pomerans, ingefära och nejlika.
Tillsätt smöret tillsammans med mjölet och arbeta degen i maskin 5 minuter eller 10 minuter för hand.
*Plasta in bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
*Häll ut degen på bakbord, knåda den lätt och dela den i två bitar. Forma till limpor och lägg på en bakplåtspappers klädd plåt.
*Låt limporna jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda bröden i den nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
Låt svalan under bakduk.
*Plasta in bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
*Häll ut degen på bakbord, knåda den lätt och dela den i två bitar. Forma till limpor och lägg på en bakplåtspappers klädd plåt.
*Låt limporna jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda bröden i den nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
Låt svalan under bakduk.
Jättegott vörtbröd!!!
SvaraRadera/Ing-Marie
Ja visst var det. Kul att du tyckte om det!! Kram Jessica
SvaraRaderaSlot machine jackpot【WG】top online casinos no deposit bonus
SvaraRaderaslot machine jackpot【WG】top online casinos no deposit bonus no deposit bonus luckyclub.live codes 2020. Get the latest news, free casino bonus codes and