En fräsch och god kaka perfekt till dessert. Gör kakan i en form med löstagbar kant.
Till botten behövs:
30 Pepparkakor
75 gr Smör
Till fyllningen:
300 gr Philadelphiaost
2 dl Creme fraiche
5 blad Gelatin
2½ dl Florsocker
rivet skal från 1 Citron
Garnering:
Physalis
Smula sönder pepparkakorna med en mortel eller kör dem i matberedaren. Smält smöret och blanda det med pepparkakskrosset. Tryck ut blandningen i en form och ställ den sedan kallt.
Lägg gelatinbladen på blöt i kallt vatten. Tvätta citronerna och riv av det yttersta gula skalet.
Rör ihop philadelphiaost, creme fraiche, och florsocker. Smaksätt med citronraspet.
Lyft över gelatinet i en kastrull (utan vattnet). Värm mycket försiktigt på låg värme tills gelatinet löser sig. Rör ned gelatinet i ostsmeten. (Var snabb här, jag fick en del klumpar av gelatin i smeten)
Häll smeten i formen och ställ kakan kallt, ca 1 timme, så den stelnar.
Garnera med physalis före servering!
Häll smeten i formen och ställ kakan kallt, ca 1 timme, så den stelnar.
Garnera med physalis före servering!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar