Detta är en god Saffranskaka. Kul med saffran i nu i juletid. Kakan får en härligt gul färg. Receptet hittade jag i Leilas bok "a piece of cake".
Till en kaka:
3 Ägg
2½ dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
50 gr Smör
1 dl Mjölk
3½ dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
½ gr Saffran
1 msk ljus Rom
Smör och Kokosflingor till formen
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa Ägg, Strösocker och Vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret.
Koka upp Mjölken tillsammans med Saffranet. Rör sedan ihop smör och mjölk innan det blandas med Äggsmeten.
Blanda Vetemjöl, Bakpulver och Salt och vänd ner i smeten med försiktighet.
Koka upp Mjölken tillsammans med Saffranet. Rör sedan ihop smör och mjölk innan det blandas med Äggsmeten.
Blanda Vetemjöl, Bakpulver och Salt och vänd ner i smeten med försiktighet.
Smaksätt smeten med Rom.
Smöra en form och bröa med Kokosflingor.
Häll upp smeten i formen och grädda i 25-30 minuter.
Häll upp smeten i formen och grädda i 25-30 minuter.
Prova med en sticka för att se när kakan är klar. Den ska inte vara kladdig. (Jag fick ha min kaka inne i drygt 40 minuter.)
Hej!
SvaraRaderaVill bara säga att denna kaka är jättegod! Blev bjuden på den på jobbets fredagsfika. Mums!
Annika