Pajdeg:
1½ dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
2 msk creme fraiche
100 gr smör
1 krm örtsalt
Fyllning:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 gr grönkål
1-2 msk olivolja
100 gr västerbottenost
1 dl svarta oliver utan kärnor
2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1½ dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
2 msk creme fraiche
100 gr smör
1 krm örtsalt
Fyllning:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 gr grönkål
1-2 msk olivolja
100 gr västerbottenost
1 dl svarta oliver utan kärnor
2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
Arbeta ihop degen, tryck ut den i en pajform (25 cm i diameter) och ställ i frysen i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka lök och vitlök. Strimla grönkålen. Fräs lök, vitlök och grönkål utan att det tar färg. Ta sedan av det från plattan.
Skär osten i tärningar och lägg ned dem och oliverna i pannan till sammans med grönkålen. Fördela det sedan i pajskalet.
Vispa ihop mjölk och ägg. Salta och peppra och häll det sedan över pajen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka lök och vitlök. Strimla grönkålen. Fräs lök, vitlök och grönkål utan att det tar färg. Ta sedan av det från plattan.
Skär osten i tärningar och lägg ned dem och oliverna i pannan till sammans med grönkålen. Fördela det sedan i pajskalet.
Vispa ihop mjölk och ägg. Salta och peppra och häll det sedan över pajen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar