Kanske börjar ni bli trötta på julmatsrecepten men jag tänkte fortsätta ett par dagar in på nya året med julrecept. Här kommer ett på Rödkål.
50 gr smör
0,75 dl svartvinbärssaft, koncentrerad
0,75 dl rödvinsvinäger
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
0,75 dl svartvinbärssaft, koncentrerad
0,75 dl rödvinsvinäger
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
5 dl vatten
Finstrimla rödkålen och fräs på medelvärme i smör i gryta.
Smaksätt med saft, vinäger, sirap, salt och vitpeppar.
Häll på vattnet och låt puttra i 4 timmar under lock. Rör om emellanåt.
Förbered gärna kålen ett par dagar innan den ska ätas, så den får stå till sig. (Förvara den inte i gjutjärnsgrytan.)
Värm upp vid servering. Smaka av och krydda ev något extra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar