Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


söndag 1 januari 2012

Rödkål

Gott Nytt År!!!!!

Kanske börjar ni bli trötta på julmatsrecepten men jag tänkte fortsätta ett par dagar in på nya året med julrecept. Här kommer ett på Rödkål.


1 kg rödkål

50 gr smör
0,75 dl svartvinbärssaft, koncentrerad
0,75 dl rödvinsvinäger
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar

5 dl vatten





Finstrimla rödkålen och fräs på medelvärme i smör i gryta.
Smaksätt med saft, vinäger, sirap, salt och vitpeppar.
Häll på vattnet och låt puttra i 4 timmar under lock. Rör om emellanåt.

Förbered gärna kålen ett par dagar innan den ska ätas, så den får stå till sig. (Förvara den inte i gjutjärnsgrytan.)

Värm upp vid servering. Smaka av och krydda ev något extra.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar