Hej! Att äta & laga mat är ju nödvändigt för att leva. Jag tycker om att fota, skriva, fixa med layout, samla recept, laga mat och självklart att äta!! Jag är en riktig Gotte-gris!! Så för att göra det ännu roligare så skriver jag i denna blogg.
Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!
Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.
söndag 8 januari 2012
Revbensspjäll med ingefära
Gjorde revben i ugn. Valde tunnt styckade istället för tjocka som i receptet, vilket funkade lika bra.
1 kg tjockskurna Revbensspjäll
1 tsk Salt
1 krm malen Svartpeppar
3 msk Honung
2 msk kinesisk Soja
1 tsk pressad Citron
2 msk riven, färsk Ingefära
Syltad ingefära till servering
Sätt ugnen på 175 grader.
Krydda köttet med salt och peppar och lägg det i en ugnssäker form eller på folie på en plåt. Stek den i mitten av ugnen i ca 1½ timme, tills köttet kan lossnas från benet.
Blanda honung, soja, citron och ingefära i en kastrull och värm upp.
Dela ev spjällen. Pensla spjällen med blandningen och ställ in i ugnen ytterligare ca 5 minuter. Servera med syltad ingefära.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar