.... eller Matjesilltårta kanske en del kallar det.
Hej å god morgon! Här håller det på att fixas en fritata. Den står just nu i ugnen och ser riktigt god ut, ska strax smaka! ;)
I år serverade vi även en silltårta på julbordet. Vet inte om den hör hemma här eller egentligen är mer vanlig på midsommar, god är den i alla fall ;)
200 gr Matjessill
1 hackad rödlök
250 gr Kesella eller creme fraiche
3 dl Gräddfil
färsk Dill
4 Gelatinblad
200 gr Kavring
75-100 gr Smör
Smula sönder kavringen och blanda med smält smör. Tryck sedan ut i en form med avtagbara kanter.
Hacka matjessillen och rödlök och blanda med kesella och gräddfil. Smaksätt med sillspad från burken och svartpeppar och färsk dill.
Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Tag ur dem men krama ej ur vattnet. Smält dem i en kastrull. Häll ned gelatinet i kesellablandningen under omrörning. Häll sedan ner allt i en form (gärna med löstagbar kant.
Låt stå i kylen ca 2-3 timmar.
Servera gärna med gräslök och rödlök ovanpå!
Ha en bra dag!
Hej! Att äta & laga mat är ju nödvändigt för att leva. Jag tycker om att fota, skriva, fixa med layout, samla recept, laga mat och självklart att äta!! Jag är en riktig Gotte-gris!! Så för att göra det ännu roligare så skriver jag i denna blogg.
Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!
Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar