Receptet på denna goda parfait har jag fått av en kollega. Supergott som en dessert eller till en fika och passar perfekt i Juletid.
Till 8-10 pers:
1 Vaniljstång eller 1 msk Vaniljsocker
1 Vaniljstång eller 1 msk Vaniljsocker
6 Äggulor
1,5 dl Socker
6 dl Vispgrädde
2 dl Rårörda Lingon eller extra fin lingonsylt
12-15 st Pepparkakor
Jag täckte en form med bakplåtspapper vilket funkade. En silikonform hade varit att föredra.
Vispa Äggulor, Socker & Vanilj/Vaniljsocker pösigt med elvisp.
Vispa Grädden till fast konsistens.
Blanda Grädde med Äggvispet.
Stöt/hacka Pepparkakorna och blanda ned dem i smeten.
Häll upp hälften av smeten i formen (ca 1,5 liter). Ställ ev in formen i frysen ca 15 minuter innan lingonen läggs på parfaiten.
Häll på resten av parfaitsmeten. Täck med aluminiumfolie och ställ i frysen minst 3-4 timmar.
Låt parfaiten stå framme 10 minuter innan servering.
Servera med grovstötta Pepparkakor runt om på fatet.
Istället för att lägga ett lager lingon i parfaiten kan du värma lingonsylt och servera till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar