Hur går det med julmaten. Äter ni fortfarande på rester sen julmiddagen. Det gör jag. Perfekt att ta med i matlådan. Börjar väl i och för sig att tröttna så smått....!
Till julbordet gjorde jag en fräsch Citrus- & IngefärsSill som var mycket god. Receptet till denna hittade jag i senaste Buffe-tidningen.
*Koka upp ättika, socker & vatten tillsammans med pepparkornen. Låt sjuda ca 5 minuter. Låt sedan lagen kallna.
*Skala rödlök och ingefära. Ansa purjolöken. Skär ingefära, rödlök och purjolök i tunna skivor.
*Öppna sillen och häll av vätskan. Dela ev sillbitarna. Varva sill med ingefära, lök och finrivet citronskal i en burk. Häll på den kalla lagen och sätt på lock. Låt stå i kylen 1-2 dygn innan servering.
2 burkar inläggningssill (á 420 gr)
1 dl ättikssprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
10 svartpepparkorn
1 liten rödlök
ca 5 cm färsk ingefära
10 cm purjolök
finrivet skal av 1½ citron
*Koka upp ättika, socker & vatten tillsammans med pepparkornen. Låt sjuda ca 5 minuter. Låt sedan lagen kallna.
*Skala rödlök och ingefära. Ansa purjolöken. Skär ingefära, rödlök och purjolök i tunna skivor.
*Öppna sillen och häll av vätskan. Dela ev sillbitarna. Varva sill med ingefära, lök och finrivet citronskal i en burk. Häll på den kalla lagen och sätt på lock. Låt stå i kylen 1-2 dygn innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar