Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


onsdag 28 december 2011

Ingefärs- & Citrussill

God Jul och God fortsättning!!
Hur går det med julmaten. Äter ni fortfarande på rester sen julmiddagen. Det gör jag. Perfekt att ta med i matlådan. Börjar väl i och för sig att tröttna så smått....!




Till julbordet gjorde jag en fräsch Citrus- & IngefärsSill som var mycket god. Receptet till denna hittade jag i senaste Buffe-tidningen.



Till 8-10 pers (på ett buffebord):

2 burkar inläggningssill (á 420 gr)

1 dl ättikssprit 12%

2 dl socker

3 dl vatten

10 svartpepparkorn

1 liten rödlök

ca 5 cm färsk ingefära

10 cm purjolök

finrivet skal av 1½ citron


*Koka upp ättika, socker & vatten tillsammans med pepparkornen. Låt sjuda ca 5 minuter. Låt sedan lagen kallna.

*Skala rödlök och ingefära. Ansa purjolöken. Skär ingefära, rödlök och purjolök i tunna skivor.

*Öppna sillen och häll av vätskan. Dela ev sillbitarna. Varva sill med ingefära, lök och finrivet citronskal i en burk. Häll på den kalla lagen och sätt på lock. Låt stå i kylen 1-2 dygn innan servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar