Självklart skulle det göras lite godis till jul! Hittade ett recept på knäck i Jessicas Mat-tidning som lät väldigt gott, .....å det var de!!
Det stod till ca 30 st i receptet men jag fick nog ut nästan det dubbla.
1½ msk smör
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
1½ dl fint hackade valnötter
Rivet skal från ½ apelsin
Fyll enbricka med knäckformar.
Blanda smör, strösocker, sirap och vispgrädde i en kastrull med tjock botten. Sätt i en termometer i kastrullen. Koka upp och låt koka tills knäcken når ca 120 grader. (tog för mig ca 1 timme)
Ta sedan av kastrullen från värmen och rör i apelsinskal och hackade valnötter. Häll upp i formar och låt stelna samt förvara dem i kylskåp.
Det stod till ca 30 st i receptet men jag fick nog ut nästan det dubbla.
1½ msk smör
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
1½ dl fint hackade valnötter
Rivet skal från ½ apelsin
Fyll enbricka med knäckformar.
Blanda smör, strösocker, sirap och vispgrädde i en kastrull med tjock botten. Sätt i en termometer i kastrullen. Koka upp och låt koka tills knäcken når ca 120 grader. (tog för mig ca 1 timme)
Ta sedan av kastrullen från värmen och rör i apelsinskal och hackade valnötter. Häll upp i formar och låt stelna samt förvara dem i kylskåp.
Var lite orolig att knäcken skulle vara seg (rädd om mina plomber) men det var en mjuk härlig konsistens och god smak!
SvaraRadera/Ing-Marie