Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


söndag 5 februari 2012

Kalvfärs- och SkinkPaj

Till lunch blev det paj av vad kyl och frys hade att erbjuda.

Pajdeg:
3 dl Vetemjöl
125 gr Smör
3 msk Vatten

Blanda ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en deg. Tryck ut i en ugnsform, nagga, låt vila en stund i kylskåpet. Förgrädda i drygt 10 minuter.

Fyllning:
Olivolja
1 liten Schalottenlök, finhackad
250 gr Kalvfärs
150 gr kokt Skinka, tunnt skivad och delad i mindre bitar
6 bitar Bladspenat, frysta i portionsbitar
½ röd Paprika i små bitar
8 små Tomater i halvor
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Chilipeppar
ca ½-1 msk Balsamvinäger
3-4 msk Tomatpure
½-1 dl Vatten
1½-2 msk finhackad Gräslök
EmmentalOst, riven

Fräs Schalottenlöken lätt i en stekpanna. Tillsätt Färsen och fräs den. Lägg i Skinkan. Salta och Peppra och krydda med Cayennepeppar och Chilipeppar.
Lägg i Spenat och Paprika. Häll i Balsamvinäger, Vatten samt Tomatpure. Tillsätt Gräslök. Låt Tomaterna fräsa med det allra sista.
Fördela färsröran i pajskalet.
Riv ost överst.

Äggstanning:
3 Ägg
2½ dl Vispgrädde
½ dl Mjölk
Salt
Svartpeppar
1½-2 msk Persilja, finhackad

Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över pajen.

Grädda pajen på 200 grader i ca 25-30 minuter!!









2 kommentarer:

  1. Hej Jessica...min fina barndomsvän=)
    Vilken härlig blogg Jejja!
    Jag har fått massor av inspiration härifrån!!
    Åh, det är precis vad jag behöver :)
    Fortsätt så...

    Många kramar
    Therese

    SvaraRadera
  2. Hej! Kul att du hittade hit. Jag har inte varit så flitig här på sidan det senaste, ska försöka bättra mig ;) . Kikar in till din blogg emellanåt, mycket fint att se :) . Ha det bra! Kram Jessica

    SvaraRadera