Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


tisdag 20 december 2011

SvartVinbärsSill


Var på julbord med jobbet. Där bjöds det bla på SvartVinbärsSill. Gott! Har nu testat att lägga in min egen. Härlig färg, inte sant?!



1 burk eller 420 gr Inläggningssill


ca 20 Svartavinbär


½ dl outspädd Svartvinbärssaft


1½ msk Ättikssprit 12%


1 1/4 dl Strösocker


1½ dl Vatten


1 Lagerblad






Koka upp samtliga ingredienser till lagen så att sockret löser sig. Kyl ned.



Skiva sillen ( om den inte redan är skivad å klar ) i portionsstorlekar och varva med svartavinbär i en väl rengjord glasburk.



Blanda lagen med saften och slå på sillen så att det täcker. Ställ kallt i 2 dygn.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar