Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


lördag 8 januari 2011

Räkgryta

Denna rätt var inte lika het som jag trodde den skulle vara men smakade riktigt bra ändå. Nästa gång kryddar jag nog lite extra för att få lite mer styrka i den.
Den var lättlagad förutom att det tog en bra stund att skala alla räkor ;). Så var inte för hungrig för då är risken att de flesta räkor hamnar direkt i munnen. Receptet kommer från alltommat.se.




1 kg Räkor med skal
2 Paprikor i 2 olika färger
Olja
1 msk Curry
1 ,5 tsk Paprikapulver
1 krm Cayennepulver
2 Vitlöksklyftor, pressade eller finhackade
400 gr krossade Tomater
3 msk Chilisås
0,5 tsk Salt
1 dl Vispgrädde

Ris


Koka Riset.

Skala Räkorna.

Skölj, kärna ur och skär Paprikorna i bitar.

Värm olja i stekpannan. Tillsätt Curry, Paprikapulver, Cayennepeppar och Vitlök. Häll i Räkorna, rör om och häll sedan över dem i en skål.

Häll Tomatkross, Paprikabitar, Chilisås samt Salt i pannan och låt koka under lock i ca 10 minuter. Tillsätt Grädden och låt koka tills såsen tjocknat, utan lock.
Lägg i Räkorna.

Servera med Ris och ev Bröd.





En ny fredagsfavorit kanske!!? =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar