Den var lättlagad förutom att det tog en bra stund att skala alla räkor ;). Så var inte för hungrig för då är risken att de flesta räkor hamnar direkt i munnen. Receptet kommer från alltommat.se.
1 kg Räkor med skal
2 Paprikor i 2 olika färger
Olja
1 msk Curry
1 ,5 tsk Paprikapulver
1 krm Cayennepulver
2 Vitlöksklyftor, pressade eller finhackade
400 gr krossade Tomater
3 msk Chilisås
0,5 tsk Salt
1 dl Vispgrädde
Ris
Koka Riset.
Skala Räkorna.
Skölj, kärna ur och skär Paprikorna i bitar.
Värm olja i stekpannan. Tillsätt Curry, Paprikapulver, Cayennepeppar och Vitlök. Häll i Räkorna, rör om och häll sedan över dem i en skål.
Häll Tomatkross, Paprikabitar, Chilisås samt Salt i pannan och låt koka under lock i ca 10 minuter. Tillsätt Grädden och låt koka tills såsen tjocknat, utan lock.
Lägg i Räkorna.
Servera med Ris och ev Bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar