Båda kakorna fick plats i ugnen samtidigt, perfekt!
Receptet hittade jag i tidningen ttela.
Till en kaka behövs:
2 Ägg
2 dl Strösocker
50 gr Smör
1 dl Mjölk
2½ dl Vetemjöl
½ dl Kakaopulver
1½ tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
100 gr mörk Choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form.
Vispa Ägg och Socker vitt och luftigt.
Smält Smör i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen nästan koka upp. Häll det direkt i äggsmeten.
Blanda Vetemjöl, Kakaopulver, Bakpulver och Vaniljsocker. Vänd sedan ner dessa torrvaror i smeten.
Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten. Rör försiktigt.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan på 175 grader i ca 40-45 minuter. Kolla av med en sticka att kakan är klar innan den tas ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar