Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


söndag 9 januari 2011

Köttfärspaj


...med sting. Mixtrade ihop en paj till middag... och den blev faktiskt riktigt bra!

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda 200 gr Grahamsmjöl med 125 gr Smör och lite Salt samt 2 msk Vatten. Låt vila en stund i kyla. Tryck sedan ut den i en form, nagga och Förgrädda i 10 minuter.











Sänk ugnen till 180 grader.

Hacka 1 Gul lök och 3 Vitlöksklyftor. Häll 2-3 msk Chili&Vitlöksolja i pannan och stek löken lätt. Häll 800 gr Nötfärs och stek den med löken.

Krydda färsen med 1 tsk Paprikapulver, 1 tsk Cayennepeppar, 1 tsk Oregano, Salt och Peppar.

Hacka 1/4 Paprika och tillsätt i köttfärsröran. Rör under lätt stekning.

Rör i 1 dl Tomatpure och 0,5 dl Ketchup.

Häll Köttfärsröran i det förgräddade pajskalet.










Dela 2 Chorizokorvar (Paprika, Cayenne, Vitlök) i skivor och stek dem lätt. Dela 4 små Tomater i mindre klyftor. Lägg korv och tomat ovanpå pajen.

Riv Ost, ca 2 dl, och fördela på pajen.










Vispa ihop 4 Ägg, 2½ dl Grädde, 1½ dl Mjölk samt Salt & Peppar. Häll äggstanningen över pajen. "Peta" med en gaffel här och där så att vätskan hittar ned i färsen.

Grädda på 180 grader i 45-50 minuter. Lägg ev en folie över pajen mot slutet så den inte bränns.


Till Pajen åt vi ProvencalskSallad, Ananas, Oliver, Yellow Chili samt Cashewnötter & drack ett glas rött!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar