Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


måndag 17 januari 2011

Chokladmoussetårta

Var på middag hos vänner härom kväll. De bjöd på en jättegod köttgryta. Förutom grytan så bjöd de på en minst lika god Chokladmoussetårta till kaffet. Som tur är få ni chansen att testa den, eftersom de idag gästspelar med sin tårta här på sidan, Tack ;) !




Här kommer recept på Chokladmoussetårtan! För att fylla en normalstor form så dubbla receptet.


Botten:
200 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakaopulver

Chokladmousse:
200 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde

Bär eller frukter till garnering

Smöra och bröa en form med avtagbar kant. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten.
Riv mandelmassa grovt. Blanda ägg, mandelmassa och kakao till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ungen på 175 grader i 15-20 min. Känn med sticka, låt kakan svalna i formen.
Chokladmoussen gör du genom att smälta chokladen över vattenbad. Smält och håll temp på 50 grader.
Vispa grädde. Vänd försiktigt ner grädden i chokladen. Rör inte för mkt och för kraftigt.
När botten är helt kall, fördela moussen över tårtbotten. Släta till ytan och ställ i frysen minst 3 tim.
Ta ut och garnera med frukt eller bär.

1 kommentar:

  1. Gjorde denna choklafmoussetårta som jag bjöd några vänninor på. Blev mycket uppskattad och själv tyckte jag också den blev god. Hälsa dina vänner och tacka för receptet.

    SvaraRadera