Här kommer recept på Chokladmoussetårtan! För att fylla en normalstor form så dubbla receptet.
Botten:
200 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakaopulver
Chokladmousse:
200 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde
Bär eller frukter till garnering
Smöra och bröa en form med avtagbar kant. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten.
Riv mandelmassa grovt. Blanda ägg, mandelmassa och kakao till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ungen på 175 grader i 15-20 min. Känn med sticka, låt kakan svalna i formen.
Chokladmoussen gör du genom att smälta chokladen över vattenbad. Smält och håll temp på 50 grader.
Vispa grädde. Vänd försiktigt ner grädden i chokladen. Rör inte för mkt och för kraftigt.
När botten är helt kall, fördela moussen över tårtbotten. Släta till ytan och ställ i frysen minst 3 tim.
Ta ut och garnera med frukt eller bär.
Gjorde denna choklafmoussetårta som jag bjöd några vänninor på. Blev mycket uppskattad och själv tyckte jag också den blev god. Hälsa dina vänner och tacka för receptet.
SvaraRadera