Vi brukar ofta köpa Pad Thai när vi köper hem thaimat. Provade igår att göra rätten själv. Blev tyvärr lite färglöst men smakade helt ok ändå =) Pad thai är, vad jag förstår, en thailändsk pyttipanna, där ingredienserna kan varieras efter egen smak och tycke.
3 Vitlöksklyftor
drygt ½ röd chili
4 st Salladslökar
100 gr Vitkål
Nudlar
5 msk Jordnötter
4cl Limesaft, 1-2 pressade Lime
2 dl Böngroddar
3 st Kycklingfileer
Salt
Svartpeppar
2 st Ägg
1,5 msk Fisksås
2 msk Sweet chilisås
1 msk Socker
SweetChiliSås till servering
Finhacka 3 Vitlöksklyftor, drygt ½ röd Chili samt skär 4 st Salladslökar och 100 gr Vitkål i små bitar.
Koka upp vattnet till Nudlarna.
Rosta 5 msk Jordnötter i stekpannan. Ställ undan och spara till serveringen.
Pressa 1-2 Lime till ca 4cl limesaft.
Skölj 2 dl Böngroddar.
Om vattnet kokat upp, lägg i Nudlarna i vattnet enl anvisning på förpackningen.
Skär 3 Kycklingfileer i mindre bitar.
Fräs Kycklingen med Salt & Peppar i stekpannan.
Tillsätt den hackade Vitlöken, Chilin, Salladslöken och Vitkålen låt fräsa med kycklingen.
Tillsätt Nudlarna, sätt på locket och låt puttra några minuter.
Tillsätt 2 st lätt vispade Ägg. Rör om så att de blir stekta och smuliga.
Häll i 4 cl Limesaft, 1,5 msk Fisksås, 2 msk SweetChiliSås samt 1 msk socker. (För att få lite färg borde jag nog droppat i några droppar mörk soja oxå.)
Lägg i Böngroddarna och rör om.
Servera med de rostade Jordnötterna, en klyfta Lime och Sweet chili sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar