Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


tisdag 18 januari 2011

Pad Thai










Vi brukar ofta köpa Pad Thai när vi köper hem thaimat. Provade igår att göra rätten själv. Blev tyvärr lite färglöst men smakade helt ok ändå =) Pad thai är, vad jag förstår, en thailändsk pyttipanna, där ingredienserna kan varieras efter egen smak och tycke.

3 Vitlöksklyftor
drygt ½ röd chili
4 st Salladslökar
100 gr Vitkål
Nudlar
5 msk Jordnötter
4cl Limesaft, 1-2 pressade Lime
2 dl Böngroddar
3 st Kycklingfileer
Salt
Svartpeppar
2 st Ägg
1,5 msk Fisksås
2 msk Sweet chilisås
1 msk Socker
SweetChiliSås till servering


Finhacka 3 Vitlöksklyftor, drygt ½ röd Chili samt skär 4 st Salladslökar och 100 gr Vitkål i små bitar.

Koka upp vattnet till Nudlarna.

Rosta 5 msk Jordnötter i stekpannan. Ställ undan och spara till serveringen.

Pressa 1-2 Lime till ca 4cl limesaft.

Skölj 2 dl Böngroddar.

Om vattnet kokat upp, lägg i Nudlarna i vattnet enl anvisning på förpackningen.

Skär 3 Kycklingfileer i mindre bitar.


Fräs Kycklingen med Salt & Peppar i stekpannan.

Tillsätt den hackade Vitlöken, Chilin, Salladslöken och Vitkålen låt fräsa med kycklingen.

Tillsätt Nudlarna, sätt på locket och låt puttra några minuter.

Tillsätt 2 st lätt vispade Ägg. Rör om så att de blir stekta och smuliga.

Häll i 4 cl Limesaft, 1,5 msk Fisksås, 2 msk SweetChiliSås samt 1 msk socker. (För att få lite färg borde jag nog droppat i några droppar mörk soja oxå.)

Lägg i Böngroddarna och rör om.

Servera med de rostade Jordnötterna, en klyfta Lime och Sweet chili sås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar