En del mat har vi självklart fått ned oxå. Fläskfile med Hasselbackspotatis och Sparris stod på menyn igår.
Stek fläskfilen kort runtom så de får en fin stekyta. Salta & Peppra samtidigt.
Lägg fileerna i en ugnsform.
Blanda 4,5 dl Matlagningsgrädde, 2 dl Creme fraiche, ½ burk (ca 90 gr) Pesto soltorkadtomat, Salt, Peppar samt 3-4 finhackade Vitlöksklyftor i en bunke. Häll det över fläskfilen.
Ställ in i ugnen i ca 60 minuter på 175 grader. Vänd ev fileerna efter halva tiden.
Tag ur fileerna och skär upp dem i skivor innan du lägger tillbaka dem i såsen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala Potatisen. Skär skåror i potatisen, men ej hela vägen så de fortfarande hänger ihop. Placera potatisarna i en ugnsform och pensla dem med smör.
Baka dem i ugn i ca 45 minuter.
Tag ut dem efter halva tiden och pensla på nytt med smör. Salta och toppa dem med ströbröd mot slutet av bakningen.
Strax innan serveringen
Koka upp vatten med salta i. Bryt Sparrisen där den lättast går av. Koka Sparrisen i 3 minuter och skölj den sedan snabbt i kallt vatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar