Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


måndag 3 januari 2011

GottNyttÅr!!

GOTT NYTT ÅR - 2011 !!!!

Ja då var det 2011. Ett nytt år med nya möjligheter!


Nyårsafton firades såklart med god mat. Nedan följer några bilder!

Kvällen startade med lite mingel i köket samtidigt som vi fixade med maten. 2 varianter av snittar smaskade vi på. En med gåslever och inlagt äpple och den andra med löjrom, creme fraiche, rödlök och gräslök.

Till detta drack vi en supergod Champagne, Pol Roger, som även passade bra till förrätten.



En glad kille med en flaska god Champagne!

Förrätten bestod av en ½ Hummer, Majonnäs, Citron och Bröd.









Till huvudrätt åt vi Slätvar i god kombination med Duchessepotatis, Sparris, Kronärtskocka, Salladslök, Endivesallad, ugnsbakade Tomater samt 2 olika kalla såser - Paprika/Tomatsås & Ört/vitlök.




Efterrätten - en Vaniljpannacotta med Hallon.




& Chokladtryffel till kaffet. MMmmums



Det var en mycket trevlig och god kväll & en bra början på ett nytt år!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar