Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


måndag 20 september 2010

Ugnsbakade småtomater

Sätt ugnen på 150 grader.

Rör ihop 2 msk olivolja, 1 tsk salt, ½ tsk socker, 1/4 tsk mald svartpeppar, 2 tsk torkad oregano, lite färsk timjan och rosmarin samt basilikablad.

Vänd de ca 20-30 småtomaterna i olje/kryddblandningen och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper eller ugnsform.

Tomaterna ska vara i ugnen 1-2 timmar beroende av tomaternas storlek, de ska sjunka ihop men inte bli bruna.
Smakar otroligt sött och gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar