Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


lördag 18 september 2010

Lövbiff

Underbara fredag!!!

Hittade ett recept i senaste Buffe som jag var tvungen att testa.


För ca 4 personer:
8 skivor Lövbiff

1 liten rödlök
8-10 sardeller
1 kruka basilika
2 msk kapris (använde jag, stod 1 msk i receptet)

Smör till stekning
Flingsalt
Svartpeppar

Serverad med:
4 st Äggulor
Potatis
Färsk timjan
Ugnsbakade tomater


Skala potatisen och skiva den i ca 1cm skivor. Lägg dem i en ugnsform, pensla med olja, krydda med salt, peppar och färsk timjan. I ugnen drygt 30 minuter på 225 grader.

Skala och hacka rödlöken. Hacka sardeller och basilika. Blanda ihop rödlöken, sardeller, basilika och kapris.

Salta och peppra köttet och stek lövbiffen hastigt på varje sida i smör.

Knäck äggen och separera äggulan från vitan.

Lägg upp lövbiffen på en tallrik och placera en hög av lök/kapris röran ovanpå, toppad med äggulan. Servera potatis och ugnsbakade tomater till.




Receptet på de ugnsbakade tomaterna kommer inom kort ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar