Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


onsdag 15 september 2010

KantarellPaj

Godkväll!!

Det här är en supergod paj, för den som tycker om svamp!! Passade på att frossa när min sambo, som är "allergisk" mot svamp, inte var hemma.


Till pajdegen:
3 dl vetemjöl
100 gr smör
2-3 msk vatten

Fyllningen:
1 stor gul lök
400-500 gr svamp
smör till stekning
2-3 klyftor vitlök
1 dl hackad färsk persilja
2 tsk färsk hackad timjan
2 dl Vispgrädde
knappt 1 dl mjölk
1 ägg
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.

Arbeta ihop smör och mjöl, och tillsätt vatten allteftersom, till en deg. Tryck ut den i en pajform, nagga de och låt vila 30 minuter i kylskåpet.

Skala och hacka löken. Ansa och skölj svampen ovh skär ev i mindre bitar.

Fräs den hackade löken och svampen tills vätskan kokat in och svampen fått en fin färg. Salta och peppra. Tillsätt krossad/hackad vitlök, persilja och timjan.

Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.

Rör ihop grädde, mjölk och ägg. Krydda med salt och peppar.

Fördela svampröran i pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över osten.

Grädda pajen i ca 15-20 minuter.



Servera med en god sallad till!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar