Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


lördag 4 september 2010

TacoPaj

passade perfekt på fredagkvällen.Botten:
125 gr Smör
3 dl Vetemjöl
1 dl Grahamsmjöl
1½ krm salt
1 äggula
2 msk vatten

Sätt ugnen på 250 grader.

Krama ihop smör, vetemjöl, grahamsmjöl och salt. Tillsätt ägg och vatten allteftersom.
Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i 10 minuter på 250 grader.




800 gr Blandfärs
2 fp Taco-mix krydda
2-3 dl vatten
½ Gul lök
3 Tomater
Yellow chili
Jalapenos
4 dl Creme fraiche
8 msk Majonnäs
10 msk Taco Salsasås, medium (nästan hela burken)
Riven ost

Stek köttfärsen med kryddorna och låt puttra med vattnet. När vattnet puttrat bort, häll köttfärsen i pajskalet.
Hacka lök och tomater och fördela överköttfärsen. Lägg även på Yellow chili och Jalapenos.

Blanda ihop Creme fraichen med Majonnäsen och Salsasåsen. Häll det ovanpå köttfärsen. Riv och ost och lägg överst.

Grädda i 15 minuter, mitt i ugnen, på 250 grader.




Det var svårt att forma en fin pajbit då den var nygräddad utan det blev mest som en hög på tallriken. Smakade dock mycket bra!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar