125 gr Smör
3 dl Vetemjöl
1 dl Grahamsmjöl
1½ krm salt
1 äggula
2 msk vatten
Sätt ugnen på 250 grader.
Krama ihop smör, vetemjöl, grahamsmjöl och salt. Tillsätt ägg och vatten allteftersom.
Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i 10 minuter på 250 grader.
800 gr Blandfärs
2 fp Taco-mix krydda
2-3 dl vatten
½ Gul lök
3 Tomater
Yellow chili
Jalapenos
4 dl Creme fraiche
8 msk Majonnäs
10 msk Taco Salsasås, medium (nästan hela burken)
Riven ost
Stek köttfärsen med kryddorna och låt puttra med vattnet. När vattnet puttrat bort, häll köttfärsen i pajskalet.
Hacka lök och tomater och fördela överköttfärsen. Lägg även på Yellow chili och Jalapenos.
Blanda ihop Creme fraichen med Majonnäsen och Salsasåsen. Häll det ovanpå köttfärsen. Riv och ost och lägg överst.
Grädda i 15 minuter, mitt i ugnen, på 250 grader.
Det var svårt att forma en fin pajbit då den var nygräddad utan det blev mest som en hög på tallriken. Smakade dock mycket bra!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar