Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


tisdag 31 augusti 2010

Äpplepaj

Äpplesäsongen är här och därmed Äpplepajen!!
Så till söndagsfikat blev det så klart - Äpplepaj.

Ca 8-10 Äpplen
Drygt ½ dl Socker
Kanel efter eget tycke
Ca 2 tsk Potatismjöl
Mandelmassa efter egen smak

Skala och skiva Äpplen och lägg i en ugnsform. Strö över Socker och Kanel och blanda runt. Strö över Potatismjöl och riv över mandelmassa.
Smuldegen:
Knappt 150 gr Smör
2 dl Mjöl
1,25 dl Socker
1,25 dl Havregryn
3/4 dl Solroskärnor

Krama ihop smör, mjöl, socker, havregryn och solroskärnor. Fördela smuldegen över äpplena.

Grädda pajen på 200 grader i ca 35 minuter. De sista 10 minutrarna med en folie över.

Servera med Vaniljvisp!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar