Passar säkert med andra bär också som blåbär, hallon, röda vinbär osv.
Pajdeg:
80 gr rumsvarmt Smör
1 dl Strösocker
1 Ägg
3½ Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Fyllning:
250 gr Kesella
1 Ägg
1½ dl Strösocker
2½ dl färska svarta Vinbär (jag tog lite mer bär, drygt 3 dl)
*Ugnen sätts på 175 grader.
*Smör och socker rörs luftigt.
*Rör ner ägget och därefter mjölet blandat med bakpulvret.
*Smörj och bröa en form. Tryck ut degen i formen, även upp på kanterna.
*Rör ihop fyllningen: kesella, socker och ägg. Häll smeten i formen.
*Häll ut bären ovanpå pajen.
*Grädda mitt i ugnen i ca 50 -60 minuter.
*Låt svalna.
250 gr Kesella
1 Ägg
1½ dl Strösocker
2½ dl färska svarta Vinbär (jag tog lite mer bär, drygt 3 dl)
*Ugnen sätts på 175 grader.
*Smör och socker rörs luftigt.
*Rör ner ägget och därefter mjölet blandat med bakpulvret.
*Smörj och bröa en form. Tryck ut degen i formen, även upp på kanterna.
*Rör ihop fyllningen: kesella, socker och ägg. Häll smeten i formen.
*Häll ut bären ovanpå pajen.
*Grädda mitt i ugnen i ca 50 -60 minuter.
*Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar