Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


söndag 15 augusti 2010

SvartaVinbärsPaj

Här är den utlovade Svartvinbärspajen. Bjöd den till mina kollegor till fredagsfikat. Mycket uppskattat!
Passar säkert med andra bär också som blåbär, hallon, röda vinbär osv.
Pajdeg:
80 gr rumsvarmt Smör
1 dl Strösocker
1 Ägg
3½ Vetemjöl
1 tsk Bakpulver

Fyllning:
250 gr Kesella
1 Ägg
1½ dl Strösocker
2½ dl färska svarta Vinbär (jag tog lite mer bär, drygt 3 dl)


*Ugnen sätts på 175 grader.

*Smör och socker rörs luftigt.

*Rör ner ägget och därefter mjölet blandat med bakpulvret.

*Smörj och bröa en form. Tryck ut degen i formen, även upp på kanterna.

*Rör ihop fyllningen: kesella, socker och ägg. Häll smeten i formen.

*Häll ut bären ovanpå pajen.

*Grädda mitt i ugnen i ca 50 -60 minuter.

*Låt svalna.



Servera med vaniljsås eller grädde!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar