Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


lördag 21 augusti 2010

Biffar med fetaost och soltorkad tomat

Ja så var det dags för middag igen... och ingen aning om vad man ska laga. Jag hade idetorka när jag åkte till affären. Väl där köpte jag köttfärs, fetaost och soltorkade tomater.
Det här blev resultatet.........



Skala och koka potatis.

8oo gr Blandfärs, 3 Ägg, Salt, Peppar och 3 pressade Vitlöksklyftor rörs ihop. Tärnad fetaost och strimlad soltorkad tomat (i olja) läggs oxå i och blandas med köttfärsen.
Forma med händerna och stek i pannan.
Lägg sedan biffarna i en ugnsform, under folie i ugnen, på 200 grader.

Häll i drygt 3 dl Matlagningsgrädde/grädde, ca 2 dl av Potatisvattnet, Salt, Peppar, Soja, en klick svart Vinbärsgele samt drygt 1 msk Soltorkade tomater i stekpannan med stekresterna från biffarna. Red ev såsen. Låt puttra några minuter. Smaka av!
Sila såsen över biffarna i ugnsformen.

Låt sedan formen stå kvar i ugnen och puttra några minuter så att biffarna blir helt genomstekta/kokta. Under tiden förbereds ev grönsaker och dukning.

Jag serverade biffarna med potatis och morotsstavar!


Ett litet tips från mig när ideerna tryter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar