Vi gjorde även Jordnötskakor. Provade ett recept från Tasteline.
350 gr Jordnötssmör
2 dl Sirap
1 dl Socker
1 dl Kokosflingor
1 liter Cornflakes
1 tsk Vaniljsocker
250 gr ljus Choklad
130 gr Nougat
1 dl torrostade Jordnötter
Smält Jordnötssmör, Sirap och Socker i en kastrull.
Blanda Kokosflingor, Cornflakes och Vaniljsocker. Häll Jordnötssmeten över och blanda ihop till en fast smet. Lägg ut ett bakplåtspapper i en form och tryck ut smeten jämnt i formen. Låt svalna.
Smält Choklad och Nougat i ett vattenbad eller i mikron. Häll chokladblandningen över kakan och bred ut den jämnt. Toppa med jordnötterna.
Blanda Kokosflingor, Cornflakes och Vaniljsocker. Häll Jordnötssmeten över och blanda ihop till en fast smet. Lägg ut ett bakplåtspapper i en form och tryck ut smeten jämnt i formen. Låt svalna.
Smält Choklad och Nougat i ett vattenbad eller i mikron. Häll chokladblandningen över kakan och bred ut den jämnt. Toppa med jordnötterna.
Låt svalna i ca 4 timmar och skär sedan upp den i lagom stora bitar.
Ät och njut! =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar