2½ dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
½ tsk Salt
1 msk Socker
2½ dl Mjölk
2 msk Smör + smör till stekning
1 Ägg
Rör först ihop de torra varorna. Vispa ned mjölk, smält smör och sist ägget.
Stek dem i panna med lite smör på rel låg värme så de hinner bli genombakta. När de ses bubblor på ovansidan av pannkakorna är det dax att vända dem.
Jag gjorde dem i en plättlagg för att få dem så runda som möjligt. Kanske blev de inte lika höga som de ska men de smakade i alla fall gott. Jag fick ut 14 st små pannkakor av smeten.
Hallon och Blåbär, Socker och Kanel eller flytande Honung, allt smakade bra till!! Även i en kombination, som nedan.
Idag gjorde jag amerikanska pannkakor till lunch. Mammas gamla plättlagg, i gjutjärn, kom till användning. Eftersom jag var ensam gjorde jag halv sats, hade jag haft fler hade de utan tvekan gått åt, jättegoda. Åt dem tillsammans med lönnsirap, ska det vara amerikanskt så ska det. Kommer att prova med andra tillbehör.
SvaraRadera