Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


fredag 3 december 2010

Paj....

......med soltorkadtomat, ruccola, oliver, fetaost och salami. Perfekt att mixtra ingredienserna efter behov. Från början var det en tomat och ruccola paj men den smakar väldigt gott med de övriga ingredienserna till. Uteslut salamin för ett vegetariskt alternativ.Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
75 gr smör
3/4 dl kesella

Arbeta ihop vetemjöl, smör och kesella.
Låt pajdegen vila 30 minuter i kylen, tryck ut i en form, nagga, och förgrädda i 10 minuter, i 200 grader.
Fyllning:
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
½tsk salt
1 krm svart peppar
150 gr ruccolasallad i bitar
100 gr marinerade soltorkade tomater
ca 50 gr gröna oliver
ca 100 gr fetaost i bitar
salami

Skiva och fräs lök och vitlök i pannan. Tillsätt ruccolasallad samt soltorkadtomat i bitar och fräs med. Salta och peppra.
Bred ut i botten av det förgräddade pajskalet.
Fördela de gröna oliverna, fetaosten samt salamin ovanpå.

Äggstanning:
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl riven ost
Vispa grädde och ägg. Ev ytterligare salt och peppar i. Häll äggstanningen över pajen.
Riv ost och lägg överst på pajen.
Grädda pajen på 200 grader, i 30 minuter, i nedre delen av ugnen.


Gott att äta pajen med en grönsallad till eller som del i en buffe!!
En av mina favoritpajer!!

Kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar