2,5 dl vetemjöl
75 gr smör
3/4 dl kesella
Arbeta ihop vetemjöl, smör och kesella.
Låt pajdegen vila 30 minuter i kylen, tryck ut i en form, nagga, och förgrädda i 10 minuter, i 200 grader.
Fyllning:
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
½tsk salt
1 krm svart peppar
150 gr ruccolasallad i bitar
100 gr marinerade soltorkade tomater
ca 50 gr gröna oliver
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
½tsk salt
1 krm svart peppar
150 gr ruccolasallad i bitar
100 gr marinerade soltorkade tomater
ca 50 gr gröna oliver
ca 100 gr fetaost i bitar
salami
Skiva och fräs lök och vitlök i pannan. Tillsätt ruccolasallad samt soltorkadtomat i bitar och fräs med. Salta och peppra.
Skiva och fräs lök och vitlök i pannan. Tillsätt ruccolasallad samt soltorkadtomat i bitar och fräs med. Salta och peppra.
Bred ut i botten av det förgräddade pajskalet.
Fördela de gröna oliverna, fetaosten samt salamin ovanpå.
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl riven ost
Vispa grädde och ägg. Ev ytterligare salt och peppar i. Häll äggstanningen över pajen.
Riv ost och lägg överst på pajen.
Riv ost och lägg överst på pajen.
Grädda pajen på 200 grader, i 30 minuter, i nedre delen av ugnen.
En av mina favoritpajer!!
Kram kram
Kram kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar