Tycker man om blandningen choklad - apelsin, är dessa att rekommendera!
Till ca 30 st praliner behövs:
175 gr mörk Choklad
Fyllning:
1 dl Vispgrädde
½ dl ljus Sirap
1 dl Socker
1½ tsk finrivet Apelsinskal
+ Ischokladformar
Smält chokladen i vattenbad alt mikrougn. Skeda eller pensla insidan av formarna med choklad. Håll dem upp och ned så att överflödig choklad rinner ut. Ställ dem svalt och låt stelna.
Värm upp Vispgrädde, Sirap och Socker i en kastrull, under omrörning. Låt därefter smeten koka i 8-10 minuter. Kolla att den är klar genom att doppa en tesked i smeten. Ställ den i ett glas kallt vatten. Konsisitensen på den kalla kolan är mjuk, segt rinnande. (Enligt en termometer bör smeten hålla 120 grader.)
Tag kastrullen från plattan, tillsätt rivet apelsinskal, och låt svalna.
Fyll formarna med ljummen kolasmet. Ställ kallt igen.
Smält den överblivna chokladen och klicka ut lite ovanpå varje pralin för att dölja kolan. Garnera ev med en strimma apelsinskal vid servering!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar