En sen middag med Kassler å Ris blev riktigt uppskattad.
Jag startade med att koka riset.
Broccoli och Sparris delades i lagom stora bitar och kokades var för sig i ca 3 minuter. Vattnet efter dem sparade jag till såsen. Kallt vatten hälldes sedan över Broccoli respektive Sparrisen så att de kallnade snabbt. Broccoli och Sparris blandades med Tomat, Rädisa och Sugar snaps i en skål.
Kasslern stektes i panna.
Finhackad lök stektes lätt. Lite av vatten efter Broccoli samt Sparris hälldes i samt Creme fraiche. Såsen kryddades med Soja, Salt, Svartpeppar och lite Fond du chef. Såsen fick puttra några minuter och reddes sedan med Maizena uppblandat i vatten och fick sedan koka upp igen.
Hej! Att äta & laga mat är ju nödvändigt för att leva. Jag tycker om att fota, skriva, fixa med layout, samla recept, laga mat och självklart att äta!! Jag är en riktig Gotte-gris!! Så för att göra det ännu roligare så skriver jag i denna blogg.
Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!
Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.
Häromdagen gjorde jag denna rätt. Löksåsen passade perfekt till kasslern. Gott!
SvaraRadera