Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


söndag 6 februari 2011

Lasagne å Sallad

När jag åkte hem från jobbet i fredags var det ljust för första gången på lääänge!! Underbart! Hann tom gå en liten promenad innan det mörknade. Känns som våren är i antågande!!

Till söndagsmiddag åt vi Lasagne med en Sallad.

Började med att fräsa Nötfärs (ca 1 kg) med Salt & Peppar. I med Tomatpure, Chilisås, Spenat (frysta bitar), lite rött Vin, en dutt Soja, lite flytande Honung. Kryddade med Timjan, Basilika, Gräslök och Persilja. Saltade & Pepprade. Hällde i krossad Tomat (500 gr) och Matlagningsgrädde (2,5 dl). Lät puttra ett par minuter. Smakade av och tillsatte något mer av bla kryddor/örter.

Varvade såsen med lasagneplattor i en ugnsform och ställde i ugnen på 175 grader i 40 minuter (eller enl anvisning på lasagneplattsfp). Jag lade en folie över de sista minutrarna så att den inte skulle brännas.



Under tiden lasagnen stod i ugnen, förberedde jag en sallad.



Först rostade jag Mandlar och Pumpakärnor i en stekpanna. Serverade dem med Salladsmix (ica), Solrosskott, Tomat, Fetaost, Flingsalt, nymalen Svartpeppar. Pressade även lite lime över.






Sen satte sötsuget in.... så...Till efterrätt blev det några bitar choklad - Lindt Creation Fig & Caramel - MMmmmm

Ha en härlig söndag!


1 kommentar:

  1. Har aldrig tidigare gjort lasagne så härom kvällen blev det premiär. Blev riktigt god så den kommer jag göra fler gånger.

    SvaraRadera