Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


torsdag 1 september 2011

GuldGrisWok







På semestern besökte vi Spiken vid Lidköping. Samtidigt som oss var tv4 "Mitt Kök" där. De hade lokala odlare på plats med diverse närproducerade varor. Vi fick bla smaka på GuldGrisWok gjord på riktigt mört griskött. Det smakade väldigt gott och eftersom de oxå delade ut receptet har jag även provat och gjort det här hemma. Läs mer på guldgris.se


500 gr strimlat Guldgriskött (jag använde skinkschnitzel)

Majs- eller rapsolja

½ hackad röd Chili

2 tsk hackad, färsk ingefära

1 hackad Vitlöksklyfta

2 Morötter

200 gr Sockerärter

1 röd Paprika

½ Purjolök

3 Salladslökar

½ Broccoli

Thai Sweet Chili Sås

Thai Soya Sås


Hacka grönsakerna, ju hårdare grönsak ju mindre bitar.


Fräs det strimlade köttet tillsammans med ingefäran och chilin i olja i en het panna. Lägg köttet åt sidan.


Häll mer olja i panna och tillsätt vitlöken och grönsakerna - de hårda först, de mjuka efter en stund. Låt grönsakerna fräsa under omrörning.



Lägg tillbaka köttet i grönsakerna och häll över Sweet Chili Sås samt Soya Sås. Smaka av!!



Servera med ris!!

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar