På semestern besökte vi Spiken vid Lidköping. Samtidigt som oss var tv4 "Mitt Kök" där. De hade lokala odlare på plats med diverse närproducerade varor. Vi fick bla smaka på GuldGrisWok gjord på riktigt mört griskött. Det smakade väldigt gott och eftersom de oxå delade ut receptet har jag även provat och gjort det här hemma. Läs mer på guldgris.se
500 gr strimlat Guldgriskött (jag använde skinkschnitzel)
Majs- eller rapsolja
½ hackad röd Chili
2 tsk hackad, färsk ingefära
1 hackad Vitlöksklyfta
2 Morötter
200 gr Sockerärter
1 röd Paprika
½ Purjolök
3 Salladslökar
½ Broccoli
Thai Sweet Chili Sås
Thai Soya Sås
Hacka grönsakerna, ju hårdare grönsak ju mindre bitar.
Fräs det strimlade köttet tillsammans med ingefäran och chilin i olja i en het panna. Lägg köttet åt sidan.
Häll mer olja i panna och tillsätt vitlöken och grönsakerna - de hårda först, de mjuka efter en stund. Låt grönsakerna fräsa under omrörning.
Lägg tillbaka köttet i grönsakerna och häll över Sweet Chili Sås samt Soya Sås. Smaka av!!
Servera med ris!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar