Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


lördag 10 september 2011

Paj med Sufflétäcke


Idag provade vi att göra en köttfärspaj med sufflétäcke.

Till degen:3 dl Vetemjöl
125 gr Smör
3 msk Vatten

Fyllning:
4-500 gr Nötfärs med 1 fpTacokryddor
1/4 dels röd Paprika
2 msk Tomatpure
1 dl ChiliSås
Peppar
(Om man vill kan man ta 400 gr köttfärs, 1 gul lök samt 200 gr champinjoner, 1 tsk oregano och skippa tacofärsen samt paprikan)

Sufflétopp:
2 dl Creme fraiche
1 msk Senap
3 st Äggvitor





Arbeta ihop Mjöl och Smör till en smulig massa. Tillsätt Vatten och knåda ihop till en deg. Tryck ut den i en form, nagga och ställ kallt i 30 minuter, Förgrädda i 10 minuter på 225 grader.

Fräs Färsen med Tacokryddorna. Tillsätt Paprika, Tomatpure, ChiliSås samt Svartpeppar. Fördela i pajskalet.

Vispa Äggvitorna. Rör ihop Creme fraiche och Senap. Vänd i äggvitorna och rör ihop. Bred ut överst på pajen.
Grädda i 25 minuter på 200 grader.











Till åt vi ananas, majs, gurka, avocado och tomat!

Pajen smakade dessutom riktigt gott!!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar