Idag provade vi att göra en köttfärspaj med sufflétäcke.
Till degen:3 dl Vetemjöl
125 gr Smör
3 msk Vatten
Fyllning:
4-500 gr Nötfärs med 1 fpTacokryddor
1/4 dels röd Paprika
2 msk Tomatpure
1 dl ChiliSås
Peppar
(Om man vill kan man ta 400 gr köttfärs, 1 gul lök samt 200 gr champinjoner, 1 tsk oregano och skippa tacofärsen samt paprikan)
Sufflétopp:
2 dl Creme fraiche
1 msk Senap
3 st Äggvitor
Arbeta ihop Mjöl och Smör till en smulig massa. Tillsätt Vatten och knåda ihop till en deg. Tryck ut den i en form, nagga och ställ kallt i 30 minuter, Förgrädda i 10 minuter på 225 grader.
Fräs Färsen med Tacokryddorna. Tillsätt Paprika, Tomatpure, ChiliSås samt Svartpeppar. Fördela i pajskalet.
Vispa Äggvitorna. Rör ihop Creme fraiche och Senap. Vänd i äggvitorna och rör ihop. Bred ut överst på pajen.
Grädda i 25 minuter på 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar