Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


torsdag 15 september 2011

Mammas Goda Bärkaka


Min älskade Mamma brukade göra denna goda BärKaka. Alltid uppskattad såklart!! Toppad med Äpple & Kanel, Plommon & Kanel eller Röda Vinbär, alla kombinationer passar denna kaka. Den blir så där lite kletig i mitten. Den är god att äta med vaniljvisp men går även att äta som den är.

Denna gången gjorde jag med Äpple och Kanel ovanpå!!

2 Ägg
2½ dl Socker
2½ dl Vetemjöl
(ev 2 msk Vaniljsocker)
75 gr smält Smör

Äpple
Kanel






Smält smöret.

Vispa Socker och Ägg pösigt.

Rör i Mjöl och Vaniljsocker.

Häll sist i det smälta Smöret.

Smöra och bröa en rund form och häll i smeten.

Fördela Äppleskivor ovanpå och strö över Kanel.

Grädda i 35 minuter200 grader.






<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar