Till söndagsmiddag rörde jag ihop en Chili-gryta.
1½ + 1½ krm Svartpeppar
1 Köttbuljong
1½ msk Chilipeppar
3 dl Vatten
½ dl Rödvin
2 msk Chilisås
Starta med att koka riset enligt anvisning.
Fräs 800 gr Nötfärs med ½ tsk Salt och 1½ krm Peppar.
Rör i 1 Köttbuljong, 1½ msk Chilipulver, 2 tsk Oregano, ½ dl Rödvin samt 1 dl Vatten och låt puttra några minuter.
Lägg i 1 röd och 1 grön hackad Paprika, 1 finhackad Gul lök samt 4 finhackade Vitlöksklyftor.
Häll på 1fp (500gr) krossad Tomat, 2 dl Vatten, 1 dl Tomatpure, 1/4 dl Ketchup och 2 msk Chilisås. Låt puttra några minuter.
Häll i 200 gr Kidney-bönor samt 415 gr Vita bönor i tomatsås. Låt koka upp.
Smaka av och krydda med ytterligare 1½ krm Svartpeppar, 2 krm Salt och ½ tsk Cayennepeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar