Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


onsdag 13 oktober 2010

ChiliGryta

...... med bönor.


Till söndagsmiddag rörde jag ihop en Chili-gryta.









Ris
800 gr Nötfärs
½ tsk + 2 krm Salt
1½ + 1½ krm Svartpeppar
1 Köttbuljong
1½ msk Chilipeppar
2 tsk Oregano
3 dl Vatten
½ dl Rödvin
1 Gul lök
2 Paprikor ( 1röd, 1 grön)
4 Vitlöksklyftor
1 fp (500gr) krossade Tomater
1 dl Tomatpure
1/4 dl Ketchup
2 msk Chilisås
200 gr Kidney-bönor
415 gr Vita-bönor i tomatsås
½ tsk Cayennepeppar


Starta med att koka riset enligt anvisning.

Fräs 800 gr Nötfärs med ½ tsk Salt och 1½ krm Peppar.

Rör i 1 Köttbuljong, 1½ msk Chilipulver, 2 tsk Oregano, ½ dl Rödvin samt 1 dl Vatten och låt puttra några minuter.

Lägg i 1 röd och 1 grön hackad Paprika, 1 finhackad Gul lök samt 4 finhackade Vitlöksklyftor.

Häll på 1fp (500gr) krossad Tomat, 2 dl Vatten, 1 dl Tomatpure, 1/4 dl Ketchup och 2 msk Chilisås. Låt puttra några minuter.

Häll i 200 gr Kidney-bönor samt 415 gr Vita bönor i tomatsås. Låt koka upp.

Smaka av och krydda med ytterligare 1½ krm Svartpeppar, 2 krm Salt och ½ tsk Cayennepeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar