Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


söndag 24 oktober 2010

Fritata & annat smått och gott

Lördagkvällen startade med lite småplock!

Till denna lilla förrättsbuffe gjorde vi Fritata eller med andra ord - en god Omelett !

Till omeletten behövs:
70 gr Babyspenat
1 liten Gul lök
4 Ägg + 2 msk Vatten
Salt
Peppar
2 + 1 msk Smör
1 Tomat
1 näve Ruccola
Parmesanost


Skölj och strimla bladspenaten.
Skala och hacka eller skiva löken tunnt.
Rör ihop ägg och vatten lätt samt salta och peppra.
Skölj och hacka tomaten i mindre bitar.
Fräs löken i smör några minuter.
Lägg ner spenatstrimlorna och tomaten och fräs några minuter.
Häll sedan över äggsmeten och grädda på medelstarkvärme.
Lyft i smeten här och där med en gaffel, som när man gör en vanlig omelett.
Vänd sedan på omeletten, med hjälp av en tallrik eller ett lock, lägg i en klick smör till och grädda andra sidan också.

Servera omeletten garnerad med ruccola och små skivor paremesanost.




Till detta några ugnsbakade småtomater. Se tidigare inlägg 100920 :)




... & Sparris inlindade i Parmaskinka!
Bryt sparrisen där den lättast går av. Koka sparrisen i 3 minuter och skölj den sedan i kallt vatten. Linda parmaskinka runt och stek med smör i pannan. Riv parmesanost över vid servering.





...... & inlagd Kronärtskocka, Syltlök och Oliver.


MMMMMMmmmmm .....riktigt gott!!
Retade smaklökarna rejält inför huvudrätten ;)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar