Provade att göra baguetter igår. De var riktigt smidigt, bara att blanda ihop alla ingredienser direkt. Sedan skulle de iofs jäsa i 2 omgångar.
Vi åt soppa och det passade perfekt med detta bröd till. Servera gärna brödet ljummet med smör och ost eller phialdelphiaost på.
Till 3 baguetter:
6 dl kallt vatten
25 gr jäst
9 dl vetemjöl
6 dl dinkelmjöl med fullkorn
2½ tsk salt
1½ dl pumpakärnor & solrosfrön
Blanda kallt vatten, smulad jäst, båda mjölsorterna, salt samt pumpakärnor och solrosfrö. Arbeta degen ca 5 min med maskin eller det dubbla med händerna.
Låt degen jäsa i 2 timmar under bakhandduk.
Sätt ugnen på 250 grader.
Häll ut degen, dela i 3 delar och forma till längder. Tvinna dem något och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs dem igen i 25 minuter under bakhandduk.
Grädda bröden 20-25 minuter.
Lägg dem sedan på ett galler för att svalna.
Låt degen jäsa i 2 timmar under bakhandduk.
Sätt ugnen på 250 grader.
Häll ut degen, dela i 3 delar och forma till längder. Tvinna dem något och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs dem igen i 25 minuter under bakhandduk.
Grädda bröden 20-25 minuter.
Lägg dem sedan på ett galler för att svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar