Till denna rätt behövs:
Bakpotatisar
Oxfile
Morot i tunna, långa skivor
Bacon skivor
Olivolja
Till bearnaisesåsen:
250 gr Smör
2 Schalottenlökar
Bakpotatisar
Oxfile
Morot i tunna, långa skivor
Bacon skivor
Olivolja
Till bearnaisesåsen:
250 gr Smör
2 Schalottenlökar
4 vitpepparkorn
1/4 dl Rödvinsvinäger
0,5 dl Vatten
3 Ägg
1 msk Persilja
1 msk Dragon
Salt
Peppar
Tabasco
0,5 dl Vatten
3 Ägg
1 msk Persilja
1 msk Dragon
Salt
Peppar
Tabasco
Sätt en ugn på 225grader och en på 200grader.
Bearnaisesåsen:
Smält smöret.
Finhacka schalottenlökarna och lägg i kastrull tillsammans med vitpepparkornen, rödvinsvinägern och vattnet. Låt koka tills vätskan reducerats till hälften. Sila sedan bort löken och häll vätskan i en kastrull som ställs i ett vattenbad. Rör, samtidigt som äggen hälls i, tills såsen tjocknar. Tag ur kastrullen ur vattenbadet och tillsätt smöret långsamt under omrörning. Häll i Persilja och Dragon samt Salta och Peppra. Häll i några droppar Tabasco.
Skär Bakpotatis i stora klyftor, ställ dem på en plåt, ringla över olja, strö över salt och baka på 225 grader i ca 40 - 45 minuter.
Knaperstek Bacon, på en plåt, i ca 20-25 minuter på 200 grader. Lägg in tunnt skivad morot under drygt 5 minuter.
Stek Oxfilen.
Servera Oxfilen med den ugnsbakade potatisen samt Bearnaisesås. Toppa med några smulor av knaperstekt bacon och tunna, långa morotsskivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar