Dax för en ny vecka. Här följer lite smaskiga bilder som kan lätta upp en måndagmorgon.
Av Äpplen och Calvados blev det en Franska Marängpaj. :) Gissade du rätt?!!
Pajen var riktigt god!! Perfekt avslutning på en middag, om man tycker om sött dvs.
Till botten:
150 gr Smör
3½ dl Vetemjöl
1 msk Florsocker
2 msk kallt Vatten
Fyllningen:
5-6 st Äpplen
1½ dl Strösocker
½ msk Kanel
1½ msk Calvados
Till servering:
Vispgrädde
Vispgrädde
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka ihop smör, mjöl och florsocker med vattnet i mixer elle rkrama ihop med händerna. Låt degen vila svalt någon timme.
Hacka ihop smör, mjöl och florsocker med vattnet i mixer elle rkrama ihop med händerna. Låt degen vila svalt någon timme.
Kavla eller tryck ut degen direkt i en pajform. Nagga botten och förgrädda i ca 10 minuter.
Sänk ugnen till 200 grader.
Skala och skiva äpplena tunnt och blanda ihop dem med socker och kanel. Sprid ut dem i det förgräddade pajskalet. Droppa över calvados.
Grädda i ca 25 minuter.
Höj ugnen till 250 grader.
Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner florsockret. Bred ut marängen över kakan och grädda några få minuter tills den fått fin färg.
Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner florsockret. Bred ut marängen över kakan och grädda några få minuter tills den fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar