Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


söndag 17 oktober 2010

Baconinlindad Kyckling med Risotto

Hej !! Hoppas du haft en riktigt skön helg och hunnit vara ute i solen och njuta!

Detta är en riktigt smaskig rätt. Inte så nyttig, med massa smör, ost och grädde :) men mycket mättande!!!

Detta recept räcker till ca 4 personer.

4 stora kycklingfileer
1 fp (150 gr) Feta ost
½ burk (100 gr) Soltorkadetomater strimlade i
1 kruka färsk Basilika
2 fp Bacon

Sås:
3 dl Grädde
½ msk Köttbuljong
Ca ½ msk Soja
Ca 3 msk Creme bonjour - SoltorkadTomatOst
Salt
Peppar

Risotto:
Sparris
4 dl Avorio
2 Schalottenlökar
1-2 msk Smör
1 dl Vitt vin
8-9 dl Hönsbuljong
1-2 dl Färskriven Parmesanost
Salt
Peppar

Tillbehör:
Oliver
Tomater
Rött vin



Öppna kycklingfileen på mitten men skär ej helt igenom. Fyll kycklingen med soltorkadtomat, fetaost och basilika. Salta och peppra.
Stäng fileerna och linda baconskivor runt kycklingfilen, krydda med peppar och stek dem i panna tills de fått en stekyta.

Sås: Koka upp 3 dl Grädde i en kastrull. Lägg i ½ köttbuljong, ca ½ msk soja, ca 3 msk Creme bonjour Soltorkad tomat ost, salt och peppar.



Lägg kycklingen i en ugnsform, häll såsen över och grädda på 200 grader i 30-40 minuter.
Lägg över en folie de sista.

Gör klart riset medan kycklingen står i ugnen.
Börja med att koka upp vatten och koka Sparris i 5 minuter.

Hacka 2 schalottenlökar fint och fräs den mjuk i ca 1-2 msk smör någon minut. Häll i 4 dl Avorio (Risenta risottoris) och fräs glansigt i 2-3minuter. Tillsätt 1 dl vitt vin.
Späd sedan i omgångar med 8-9 dl Hönsbuljong. Riset ska suga upp all buljong innan mer hälls på. Riset kokas i ca 20 minuter, på svag värme, till det känns mjukt.
Rör i riven Parmesanost, 1-2 dl. Tag ev i en klick smör till. Salta och peppra efter egen smak. Lägg i Sparrisen.


Åt Kyklingen och Risotton med Oliver och Tomater.
Ett glas rött passade perfekt till!! ;)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar