Detta är en riktigt smaskig rätt. Inte så nyttig, med massa smör, ost och grädde :) men mycket mättande!!!
Detta recept räcker till ca 4 personer.
4 stora kycklingfileer
1 fp (150 gr) Feta ost
½ burk (100 gr) Soltorkadetomater strimlade i
1 kruka färsk Basilika
2 fp Bacon
Sås:
3 dl Grädde
½ msk Köttbuljong
Ca ½ msk Soja
Ca 3 msk Creme bonjour - SoltorkadTomatOst
Salt
Peppar
Risotto:
Sparris
4 dl Avorio
2 Schalottenlökar
1-2 msk Smör
1 dl Vitt vin
8-9 dl Hönsbuljong
1-2 dl Färskriven Parmesanost
Salt
Peppar
Tillbehör:
Oliver
Tomater
Rött vin
Öppna kycklingfileen på mitten men skär ej helt igenom. Fyll kycklingen med soltorkadtomat, fetaost och basilika. Salta och peppra.
Stäng fileerna och linda baconskivor runt kycklingfilen, krydda med peppar och stek dem i panna tills de fått en stekyta.
Sås: Koka upp 3 dl Grädde i en kastrull. Lägg i ½ köttbuljong, ca ½ msk soja, ca 3 msk Creme bonjour Soltorkad tomat ost, salt och peppar.
Lägg kycklingen i en ugnsform, häll såsen över och grädda på 200 grader i 30-40 minuter.
Lägg över en folie de sista.
Hacka 2 schalottenlökar fint och fräs den mjuk i ca 1-2 msk smör någon minut. Häll i 4 dl Avorio (Risenta risottoris) och fräs glansigt i 2-3minuter. Tillsätt 1 dl vitt vin.
Lägg kycklingen i en ugnsform, häll såsen över och grädda på 200 grader i 30-40 minuter.
Lägg över en folie de sista.
Börja med att koka upp vatten och koka Sparris i 5 minuter.
Hacka 2 schalottenlökar fint och fräs den mjuk i ca 1-2 msk smör någon minut. Häll i 4 dl Avorio (Risenta risottoris) och fräs glansigt i 2-3minuter. Tillsätt 1 dl vitt vin.
Späd sedan i omgångar med 8-9 dl Hönsbuljong. Riset ska suga upp all buljong innan mer hälls på. Riset kokas i ca 20 minuter, på svag värme, till det känns mjukt.
Rör i riven Parmesanost, 1-2 dl. Tag ev i en klick smör till. Salta och peppra efter egen smak. Lägg i Sparrisen.
Åt Kyklingen och Risotton med Oliver och Tomater.
Ett glas rött passade perfekt till!! ;)
Ett glas rött passade perfekt till!! ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar