Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


onsdag 28 juli 2010

Paprika Torsk


I frysen fanns även torsk och i kylskåpet hittade jag en överbliven oöppnad burk Relish Pinjur (en grönsaksblandning med paprika, lök och tomat som passar till kött, fisk och fågel).

400 gr Torsk Saltas och Peppras och läggs i en ugnsform. ½ Lök hackas samt en liten röd Paprika skivas i mindre bitar och strös över fisken.













Blanda ihop
2 dl Creme fraiche, 2 dl Vispgrädde, ca 6 msk Relish Pinjur, 1 Fiskbuljong, 3 msk Vitt vin, Salt & Peppar. Häll detta över fisken.
Ställ i ugnen ca 40-45 minuter på 225 grader.










Ris var gott att äta till :)
/Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar