Detta är en söt, sliskig och riktigt smaskig tårta som räcker till ca 8-10 bitar.
Till tårtan behövs:
2 färdiga Marängbottnar
150 gr Mjölkchoklad
1 1/4 + 3 dl Vispgrädde
250 gr frysta, tinade Hallon eller 5 dl färska
Garnering:
Jordgubbar & Hallon alt Jordgubbar & Körsbär !
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde (1 1/4 dl) och häll den över chokladen och låt stå i 5 minuter.
Vispa/mixa chokaltryffeln slät och låt den stå kallt i 3-4 timmar.
Vispa 3 dl grädde lätt och blanda sedan ner hallonen.
Bred ut chokladtryffeln på ena marängbotten och fördela 2/3 av hallongrädden ovanpå. Lägg på den andra marängbotten och bred ut resten av hallongrädden. Toppa med jordgubbar och hallon eller körsbär.
/Jejja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar