Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


tisdag 13 juli 2010

Marängtårta

......med Mjölkchokladtryffel, Hallongrädde och färska Jordgubbar.

Detta är en söt, sliskig och riktigt smaskig tårta som räcker till ca 8-10 bitar.

Till tårtan behövs:
2 färdiga Marängbottnar
150 gr Mjölkchoklad
1 1/4 + 3 dl Vispgrädde
250 gr frysta, tinade Hallon eller 5 dl färska

Garnering:
Jordgubbar & Hallon alt Jordgubbar & Körsbär !





Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde (1 1/4 dl) och häll den över chokladen och låt stå i 5 minuter.
Vispa/mixa chokaltryffeln slät och låt den stå kallt i 3-4 timmar.
Vispa 3 dl grädde lätt och blanda sedan ner hallonen.
Bred ut chokladtryffeln på ena marängbotten och fördela 2/3 av hallongrädden ovanpå. Lägg på den andra marängbotten och bred ut resten av hallongrädden. Toppa med jordgubbar och hallon eller körsbär.


/Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar