Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


tisdag 6 juli 2010

Coleslaw

till grillade hamburgare och klyftpotatis.












COLESLAW till ca 3 personer:
1/6 av ett Vitkålshuvud
1 klyfta Vitlök
1 st Morot
1/4 Gul lök
2 msk Dijonsenap
0.5 dl Honung
1 dl Majonnäs
0.5 dl Creme fraiche
2 msk Äppelvinäger


Blanda Majonnäs, Creme fraiche, Dijonsenap, Honung, Vinäger och den pressade Vitlöken till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Finstrimla Vitkål, Morot och Gul lök. Vänd ihop med dressingen en stund innan servering så att den mjuknar lite.

Till den grillade hamburgaren blandade jag ihop 800 gr nötfärs, 3 vitlöksklyftor, 3 ägg, knappt ½ kruka persilja, salt, peppar och ½-1 msk provencalska kryddor (fryst fp).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar