Jag brukar göra all sås i en panna och sedan varva det med lasagneplattor i en form. Har inte exakt mått på hur mycket det ska vara av varje ingrediens, brukar smaka av då och då, och fylla på lite av varje som jag tycker fattas=).
Köttfärs, 800gr (nöt- eller blandfärs)
Olja till stekning
Salt
Peppar
Bladspenat, ca 6-8st ( Findus fryst i bitar)
Balsamvinäger
Chili sås
Tomatpure
Flytande honung
Fond (kött, kalv eller kyckling)
Örtkryddor Provencale (basilika, oregano, rosmarin, timjan, kyndel) (Findus fryst fp)
Krossade tomater, 1fp
Matlagningsgrädde, 3dl
Färska lasagneplattor 1,5 fp
Ost
Stek köttfärsen, krydda med salt och peppar. Lägg i bladspenaten och häll i balsamvinäger, chilisås och tomatpure och lite honung samt fond. Krydda med örterna. Häll i krossade tomater och matlagningsgrädde och låt puttra tills bladspenaten tinat. Smaka av!
Varva såsen med färska lasagneplattor i en ugnsfast form. Börja och avsluta med ett lager sås. Strö över ost, riven eller i skivor.
I mitten av ugnen i ca 15 minuter på 225grader.
Servera med en god sallad och ett glas rött!
/Jejja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar