Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


måndag 15 mars 2010

Lasagne

En av mina favoriträtter är lasagne. "All mat i ett", förutom en sallad till så klart. Lasagne är också bra att ta med i matlådan och värma dagen efter.

Jag brukar göra all sås i en panna och sedan varva det med lasagneplattor i en form. Har inte exakt mått på hur mycket det ska vara av varje ingrediens, brukar smaka av då och då, och fylla på lite av varje som jag tycker fattas=).


Köttfärs, 800gr (nöt- eller blandfärs)

Olja till stekning

Salt

Peppar

Bladspenat, ca 6-8st ( Findus fryst i bitar)

Balsamvinäger

Chili sås

Tomatpure

Flytande honung

Fond (kött, kalv eller kyckling)

Örtkryddor Provencale (basilika, oregano, rosmarin, timjan, kyndel) (Findus fryst fp)

Krossade tomater, 1fp

Matlagningsgrädde, 3dl

Färska lasagneplattor 1,5 fp

Ost

Stek köttfärsen, krydda med salt och peppar. Lägg i bladspenaten och häll i balsamvinäger, chilisås och tomatpure och lite honung samt fond. Krydda med örterna. Häll i krossade tomater och matlagningsgrädde och låt puttra tills bladspenaten tinat. Smaka av!

Varva såsen med färska lasagneplattor i en ugnsfast form. Börja och avsluta med ett lager sås. Strö över ost, riven eller i skivor.

I mitten av ugnen i ca 15 minuter på 225grader.

Servera med en god sallad och ett glas rött!

/Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar